Dinsdag, 26 september 2017

Algemeen Nieuws

Jezus uit de kunst - Voordracht 3 oktober

Piero della Francesca, opstanding, San Sepolcro ItaliëJezus heeft vele gezichten en ieder heeft een eigen beeld van hem. In de eerste eeuwen werd Jezus niet afgebeeld. Er was een beeldverbod maar ook schroom om Jezus af te beelden. Geleidelijk komt er een stroom van visies op Jezus in de beeldende kunst.

Chagall tentoonstelling Bennekom

Mozes van ChagallIn het kader van 60 jaar Maria Virgo Regina Bennekom is er een tentoonstelling van de werken van Marc Chagall. Deze tentoonstelling genaamd "De klokken van Chagall" en "Chagall en Mozes" is van 17 september tot en met 15 oktober 2017 in de Rooms-Katholieke kerk te Bennekom. Op 17 september is de feestelijke opening van deze tentoonstelling voorafgegaan door de viering Mozes.

Lieverlede – Bezinning op je levensweg

Lieverlede 2018De Franciscaanse Beweging biedt onder de naam ‘Lieverlede’ in 2018 een bezinningsperiode van vijf weekenden aan. Voor mensen die pas op de plaats willen maken om hun levensweg tot nu toe te overzien en bewust naar de toekomst willen kijken. Deze bezinningsperiode wordt verbonden met je zoektocht naar God.

On the Road jongerengroep

On the RoadOn the Road is een jongerengroep voor jongeren in de leeftijd van (bijna) 12 tot en met 14 jaar. Eens in de maand komen we samen in Bennekom voor een gezellige avond, waarin je samen met leeftijdsgenoten bij elkaar komt om (bijvoorbeeld) over het geloof, vriendschap en school te praten. We gaan gekke spelletjes doen, bidden, plezier maken en elkaar echt leren kennen.

Oproep voor nieuwe zangers

GregoriaansDe parochiële Schola Cantorum Gregoriana is mede door verhuizing en (tijdelijke) ziekte van haar leden op zoek naar nieuwe zangers. Bent u geïnteresseerd en zingt u graag Gregoriaans, meld u dan aan.

Workshop Gregoriaans

GregoriaansZaterdag 14 oktober a.s. organiseert de parochiële “Schola Cantorum Gregoriana” een workshop Gregoriaans in samenwerking met de NSGV Utrecht. De dag vindt plaats in de Gedachteniskerk in Rhenen een heeft als thema “De getijden met Maria”.

JCS – Jongeren actief in de parochie

Jesus Christ SuperstarOp 9 april 2017 (Palmzondag) werd in de Gedachteniskerk te Rhenen de Jesus Christ Superstar musical opgevoerd. Het Jongerenkoor Antonius (JKA) onder begeleiding van dirigent Simon de Jong gaf een zeer inspirerende en ontroerende uitvoering.