Maandag, 29 mei 2017

Algemeen Nieuws

Oproep voor nieuwe zangers

GregoriaansDe parochiële Schola Cantorum Gregoriana is mede door verhuizing en (tijdelijke) ziekte van haar leden op zoek naar nieuwe zangers. Bent u geïnteresseerd en zingt u graag Gregoriaans, meld u dan aan.

Workshop Gregoriaans

GregoriaansZaterdag 14 oktober a.s. organiseert de parochiële “Schola Cantorum Gregoriana” een workshop Gregoriaans in samenwerking met de NSGV Utrecht. De dag vindt plaats in de Gedachteniskerk in Rhenen een heeft als thema “De getijden met Maria”.

JCS – Jongeren actief in de parochie

Jesus Christ SuperstarOp 9 april 2017 (Palmzondag) werd in de Gedachteniskerk te Rhenen de Jesus Christ Superstar musical opgevoerd. Het Jongerenkoor Antonius (JKA) onder begeleiding van dirigent Simon de Jong gaf een zeer inspirerende en ontroerende uitvoering.

Parochiereis Azerbeidzjan

Graf monument van NoahVan 8 september tot en met 22 september 2017 wordt er een parochiereis georganiseerd naar Azerbeidzjan. Wilt u hierover meer weten? Kom dan naar de informatieavond op dinsdag 18 april om 20.00 uur, Gedachteniskerk, Herenstraat 82, Rhenen.

Onbevlekte Hart van Maria

Heilige Maagd Maria van FatimaOp zaterdag 13 mei aanstaande, - gedachtenis van de Heilige Maagd Maria van Fatima - worden de Rooms-Katholieke bisdommen in Nederland door de bisschoppen gezamenlijk toegewijd aan het Onbevlekte Hart van Maria.

Metten en Lauden in de Goede Week en Paastijd

Getijden gebedIn de Goede Week herdenken wij het lijden, sterven en de Verrijzenis van de Heer. Het getijdengebed van de kerk kan daarbij behulpzaam zijn. Door het bidden van de psalmen worden we verbonden met de Heer, die zelf ook de psalmen gebeden heeft, en ook met de wereldkerk.

Vastenaktie voor Namanga

Vastenaktie 2017De RK Kerken Bennekom, Heelsum, Oosterbeek, Renkum, Veenendaal, Doorwerth en Wageningen hebben een gezamenlijke Vastenaktie: PROJECT 2017: Verbetering Onderwijs voor leerlingen met een verstandelijke beperking op de basisschool in Namanga.

Vastenbrief van kardinaal Eijk

Bisdom Utrecht"De gunstige tijd". Dat is de titel van de brief voor de Veertigdagentijd 2017 van Willem Jacobus kardinaal Eijk, aartsbisschop van Utrecht.