Maandag, 29 mei 2017

Heel Titus Brandsma Fairtrade?

FairTradeOp 20 juni werd in Bennekom een bijeenkomst gehouden over Fairtrade en de mogelijkheid om voor alle locaties van onze parochie dus parochiebreed het keurmerk "Fairtrade kerk" te verkrijgen. Er was een mooie opkomst, we mochten maar liefst 24 belangstellenden uit verschillende locaties ontvangen!

We zijn door Jochum Veerman van de stichting Max Havelaar/Fairtrade geïnformeerd over het ontstaan van de organisatie en de ontwikkelingsdoelstellingen met betrekking tot duurzaamheid en over de drukmiddelen die kunnen worden aangewend. Ook werd aandacht besteed aan de beperkingen die Fairtrade als organisatie ondervindt bij het realiseren van haar doelstellingen. Truus Appelman vertelde helder en met bezieling hoe de locatie Bennekom door samen op te trekken met drie andere kerken in Bennekom het Fairtrade keurmerk in 14 maanden heeft verkregen. Er werd enthousiast gebruik gemaakt van de mogelijkheid om vragen te stellen. De presentaties van beide sprekers kunt u hieronder vinden.

Aan de belangstellenden is gevraagd om binnen hun locatie een werkgroepje te willen samenstellen en de mogelijkheden te onderzoeken om het Fairtradekeurmerk te verkrijgen. We zullen dan in het najaar een vervolgbijeenkomst houden om de ervaringen te inventariseren en afspraken te maken hoe we samen verder kunnen. Mocht u alsnog actief willen meedoen, dan kunt u zich natuurlijk aanmelden via de werkgroep of via uw eigen locatieraad.

Contactpersoon van de werkgroep is Truus Appelman: . Hartelijk dank aan allen die mede hun schouders onder dit project willen zetten!

Werkgroep Fairtrade

Bijlagen:
BestandGemaakt
Bewaar het bestand FairTrade presentatie Appelman.pdfFairTrade presentatie Appelman.pdf2016-06-26
Bewaar het bestand FairTrade presentatie Veerman.pdfFairTrade presentatie Veerman.pdf2016-06-26