Zaterdag, 23 september 2017

Terugblik workshop Liturgisch Bloemschikken

Liturgisch bloemschikkenOp 11 februari was er in Wageningen voor alle bloemengroepen parochiebreed een workshop Liturgisch Bloemschikken. Onder bezielende leiding van Charlotte Kwak en Anneke de Boer werden de deelnemers in de ochtend meegenomen in de theorie van het Liturgisch Bloemschikken, waarbij veel verteld werd over de symboliek van planten, materialen, getallen, kleuren etc.

De deelnemers werden wegwijs gemaakt op informatieve websites. Na een heerlijke lunch van soep en broodjes ging een ieder aan de slag met het thema “De veertigdagentijd”. Vast een mooie voorbereiding voor het bloemschikken in de komende tijd. Charlotte en Anneke liepen rond om aanwijzingen te geven bij de schikkingen of technieken te demonstreren. De zaal veranderde in een groene werkplaats en er mocht vrijelijk gesnoeid worden in de pastorietuin. Als afsluiting presenteerde ieder haar/zijn werkstuk met een motivatie van de gemaakte keuzes. De anderen konden reageren met wat hen in het betreffende stuk trof. Een prachtige vorm van Liturgie in beeldtaal. Geïnspireerd vertok een ieder weer naar de eigen locatie.

Kijk hier voor een fotoimpressie.