Woensdag, 13 december 2017

Maria in beeld

MariaMgr. Woorts, hulpbisschop van het Aartbisdom Utrecht, houdt 17 oktober een presentatie over de verbeelding van Maria door de eeuwen heen. Deze presentatie is door hem beschreven met de tekst: "Maria, Moeder van onze Heer Jezus en Moeder van alle gelovigen, is de eeuwen door op vele manieren in beeld gebracht, in schildering, mozaïek en beeldhouwwerk.

Die ontwikkeling vanaf de 3e eeuw tot heden, in het Oosten en het Westen, wordt aan de hand van deze presentatie in beeld gebracht. De rijke betekenis van de iconografie van Maria zal haar betekenis voor ons hopelijk nog meer doen toenemen."

Mgr. Woorts is binnen het Aartsbisdom Utrecht verantwoordelijk voor kerkelijke kunst en relieken en onderwijst geschiedenis van de kerkelijke kunst in verscheidene seminaries. Hij is daarnaast een prettige en toegankelijke spreker: de presentatie wordt u dan ook van harte aanbevolen!

RK-kerk Maria Virgo Regina, di. 17 oktober, aanvang 20h00.

Hulpbisschop Mgr. Herman Woorts