Woensdag, 23 mei 2018

Jaarthema van de parochie

Vastenproject Lopend Vuur 2018 - Dag 1

Thomas VieringIn de Thomasviering in Ede werd het ‘lopend vuur’ ontstoken, om daarna zijn 9 daagse reis door de Titus Brandsmaparochie aan te vangen. Met ondersteuning van ervaringsdeskundige Miep uit Oosterbeek heeft Ede deze Thomasviering georganiseerd.

Vastenproject Lopend Vuur 2018 - Dag 2

RenkumEen zondagse viering in Renkum. Voorganger pastoor Henri ten Have. Thema ’Wat raakt, verbindt’.

Vastenproject Lopend Vuur 2018 - Dag 3

Welkom GedachteniskerkVoor een speciale lezing over de betekenis van de Gedachteniskerk deed het ‘lopend vuur’ Rhenen aan. De koffie stond klaar om de parochianen van de Titus Brandsmaparochie te ontvangen. Er kwamen mensen uit Bennekom, Veenendaal en Ede. Een klein maar ‘select’ groepje.

Vastenproject Lopend Vuur 2018 - Dag 4

Voedsel uit eigen tuinIn het verlengde van het 'lopend vuur' van vorig jaar ging ook deze avond weer over 'Duurzaamheid'. In de kerk van Bennekom kwam een grote groep mensen bij elkaar om te luisteren naar vier verschillende lezingen. Allemaal over voedsel.

Vastenproject Lopend Vuur 2018 - Dag 5

I have done nothing wrong, van Jackie HowardHet ‘Lopend vuur’ schuift aan bij het OECUMENISCH VESPER in Wageningen. Gedurende de vasten is er iedere woensdagavond een vesper in de kerk, temidden van de vastenexpositie van kunstenares Jackie Howard. Het was een mooie ingetogen vesper met als voorganger Nico Sjoer.

Vastenproject Lopend Vuur 2018 - Dag 6

Van macht ontdaanAcht mensen besloten het boek 'Van macht ontdaan' van Rene Grotenhuis te gaan lezen. Een zeer interessant, maar "pittig" boek. Het boek was lastig te krijgen: Het boek moest gekocht of geleend worden.

Vastenproject Lopend Vuur 2018 - Dag 7

SilenceDe film ‘Silence’ in Heelsum. Een verfilming door Martin Scorcese van het gelijknamige boek van Shusaku Endo (1923-1996). Het waargebeurde verhaal is via kooplieden in de 17e eeuw naar Europa gekomen.

Vastenproject Lopend Vuur 2018 - Dag 8

Muziek uit de hemel'Muziek uit de hemel' in Veenendaal. Ruim 30 parochianen kwamen luisteren naar muziek voor de Paastijd in de kerk in Veenendaal.

Vastenproject Lopend Vuur 2018 - Dag 9

Stilte wandelingEen afsluitende viering in Oosterbeek. Deze laatste dag werd het ‘lopend vuur’ voor het laatst naar een van onze kerken gebracht. De voorganger bij deze viering in Oosterbeek was pastor Guido Dieteren.

Activiteiten Jaarthema 2017-2018

Jaarthema "Wat raakt, verbindt" - Deel 2

Zie tevens de Evenementen kalender.

September Startmaand. Uitgifte van de nieuwe jaarthemaboekjes.

5-9 oktober Meerdaagse Pelgrimstocht, naar Kevelaer.
29 oktober Tituszondag. Bennekom, 10.00 uur. Aansluitend Herfstwandeling.
31 oktober Dummiecursus 1 o.l.v. Guido Dieteren. Drie dinsdagochtenden. Wageningen, 09.30 uur - 11.30 uur.

November
5 november Aanschuiven bij Concert ‘Herdenken’ door Cantanimus. Oosterbeek, 15.00 uur
7, 14 november Dummiecursus 1 o.l.v. Guido Dieteren. Drie dinsdagochtenden. Wageningen, 09.30 uur - 11.30 uur.

December
2 december Adventproject “Engelen bestaan……!” door Hans Lucassen. Ede, 10.00 - 12.00 uur
Een lezing over Engelen en…. met eigen inbreng van de deelnemers

Januari

Februari
16 februari De filmcyclus. Alle filmavonden zijn op een vrijdag. De films worden ingeleid en nabesproken door pastor Ben Piepers.Inloop vanaf 19.00 uur.
Filmcyclus, film: "The Way". Locatie: Veenendaal.
23 februari Filmcyclus, film: "Down to earth". Locatie: Wageningen.

Maart
9 maart Filmcyclus, film: "Silence". Locatie: Heelsum.
Tevens onderdeel van het Vastenproject.
3-11 maart Vastenproject: "Lopend vuur"
Negen (9) aaneengesloten dagen in de Vastentijd. Daarin ‘gebed’ een kans op een persoonlijk vastenproject. Iedere dag dus één activiteit in één van de locaties.

1. za. 3 maart. 18.00 uur Thomasviering en maaltijd. Ede
2. zo. 4 maart. 10.00 uur Viering, pastoor Henri ten Have. Renkum
3. ma. 5 maart. 15.00 uur Rondleiding kerk en kruiswegstaties. Rhenen
4. di. 6 maart. 20.00 uur 'Duurzaamheid'. Bennekom
5. wo. 7 maart. 19.00 uur Aansluiten bij Vesperviering. Wageningen
6. do. 8 maart. 14.00 uur Boekbespreking. Lunteren
7. vr. 9 maart. 19.30 uur Film 'Silence'. Heelsum
8. za. 10 maart: Theo Hop "Muziek uit de hemel". Veenendaal
9. zo. 11 maart. 10.00 uur Afsluitende viering door Guido Dieteren. Oosterbeek. Plus Stiltewandeling naar Doorwerth

6, 13, 20 maart Dummiecursus 2 o.l.v. Guido Dieteren. Drie dinsdagochtenden. Wageningen, 09.30 uur - 11.30 uur.

April
16 april "Engelen in de kunst" door Ben Piepers. Ede, 09.30 uur - 12.00 uur. Vervolg project "Engelen bestaan".
VERVALT op 16 april, wegens omstandigheden wordt dit verschoven naar 2 oktober 2018.
29 april Tituszondag. Renkum, 10.00 uur. Aansluitend Lentewandeling.

29 juli Tituszondag en Parochiewandeling - de Tituswandeling
Waar? Volg de berichtgeving - liturgierooster.

Verslag Jaarthema-Pelgrimstocht

Pelgrimstocht Kevelaer

Acht mensen hadden zich aangemeld. Van 4 tot 8 oktober gingen uiteindelijk 6 parochianen te voet op bedevaart van Renkum naar het Duitse Mariabedevaartsoord Kevelaer.

Lees meer...

Copyright © 2018 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.