Woensdag, 13 december 2017

Verslag Jaarthema-Pelgrimstocht

Pelgrimstocht Kevelaer

Acht mensen hadden zich aangemeld. Van 4 tot 8 oktober gingen uiteindelijk 6 parochianen te voet op bedevaart van Renkum naar het Duitse Mariabedevaartsoord Kevelaer.

De eerste dag naar de B&B Buitenwaarden in Oosterhout is het nog droog. Een uitzonderlijke hartelijke ontvangst met een heerlijke maaltijd. Onze gastheer komt met de trekzak en Jan Peek bespeelt de tuba die daar aan de muur hing. Het wordt heel gezellig.

De volgende dag stormen we in de striemende regen naar Nijmegen, maar na een opwarmertje op de markt gaat de tocht relatief droog verder naar een hotelletje in Bisselt. Het blijft ook de komende dagen, als we onder langs het Reichswald en verder langs de Niers naar Goch lopen, wisselvallig. Af en toe vluchten we naar een schuilplek, maar steeds vallen we ’s avonds weer in een warm nestje.

Zaterdag komen we op tijd in Kevelaer aan voor het afsluitend lof in de Basiliek samen met medeparochianen, die een dag pelgrimeerden met de Arnhemse bedevaart. Op zaterdag en zondag komen drie parochianen om ons weer op te halen. Na de hoogmis keren we terug naar huis met nieuwe plannen voor onze volgende bedevaart.

Zonder tegenbericht gaan we 3 t/m 7 oktober 2018 weer.

Pelgrimstocht Kevelaer  Pelgrimstocht Kevelaer