Maandag, 23 april 2018

Vastenproject Lopend Vuur 2018 - Dag 9

Stilte wandelingEen afsluitende viering in Oosterbeek. Deze laatste dag werd het ‘lopend vuur’ voor het laatst naar een van onze kerken gebracht. De voorganger bij deze viering in Oosterbeek was pastor Guido Dieteren.

Vooraf werd het gedicht dat met het vuur de parochie doorreisde voorgelezen. (U kunt dit gedicht nalezen in de TitusBreed en het staat ook in het jaarthemaboekje.) Na de overweging was er een vraaggesprek met de voorzitter van de werkgroep Jaarthema. Zij vertelde over het Jaarthema en over de 9 daagse reis van het ‘lopend vuur’ door de onze grote parochie. Op het einde van de viering werd het gedoofde vuur door leden van de werkgroep Jaarthema de kerk uitgedragen.

Na de koffie in de aangepaste ruimte, werden een kleine groep wandelaars naar Doorwerth gebracht om lopend via de Hemelse bron terug naar Oosterbeek te lopen. Daar een toevallige ontmoeting. In Doorwerth bleek de kerkdeur open te staan. Er waren parochianen uit Doorwerth bezig met de laatste dingen in te pakken voor de verhuizing.

Zie voor een impressie de foto's in de fotogalerij alhier.

Copyright © 2018 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.