Maandag, 23 april 2018

Handige en voordelige bon

CollectebonnenHandig: niet meer met contant geld betalen bij de collectes, maar met bonnen. Voordelig: de aankoopprijs van collectebonnen kunt u als gift aftrekken van de belasting. Er zijn kaarten van € 20,- (20 bonnen van € 1,-), € 50,- (20 bonnen van € 2,50) en € 100,- (20 bonnen van € 5,-).

Op locatie

De bonnenkaarten zijn verkrijgbaar:

• in Bennekom voor de ingang van de kerk na afloop van de viering op de eerste zondag van de maand, dus op 6 mei en 3 juni;
  • in Ede op het secretariaat dat maandag tot en met vrijdag is geopend van 9.00 tot 12.00 uur;
  • in Renkum na de vieringen op 15 april, 6 en 20 mei, en ook donderdags tussen 9.00 en 11.30 uur bij het secretariaat;
  • in Rhenen na afloop van de zondagsviering bij penningmeester Nico de Groot;
  • in Veenendaal dinsdags en donderdags op het secretariaat tussen 9.30 en 11.30 uur;
  • en bij het secretariaat Wageningen, maandag tot en met vrijdag open van 10.00 tot 11.30 uur.

De locatie Oosterbeek komt nog niet toe aan de verkoop van collectebonnen. Er is een herinrichting gaande en de ledenadministratie wordt vernieuwd. Na Pinksteren zullen de kaarten ook verkrijgbaar zijn op het secretariaat in Oosterbeek tijdens openingsuren.

Via de bank

U kunt de collectebonnenkaart ook bestellen bij de parochie door een overschrijving naar bankrekening NL 72 RABO 0156 2767 20 t.n.v. parochie z. Titus Brandsma. Vermeld op de overschrijving welke kaart(en) u wenst: bonnen van 1, 2,50 en/of 5 euro. U krijgt de collectebonnenkaart(en) thuisbezorgd.

Geldigheid

U kunt de bonnen alleen gebruiken in de kerken van onze Titus Brandsmaparochie, dus niet in een katholieke kerk elders. Ook niet in bijvoorbeeld een protestantse kerk, als hier een oecumenische dienst plaatsvindt.

Belastingaftrek

Bovenaan de collectebonnenkaart worden bij uitgifte uw naam en adres en de datum genoteerd. Bewaar na het gebruik van de bonnen het bovenste deel van de kaart. De aankoopprijs kunt u als gift aftrekken voor de belasting. Voorwaarde is wel dat u meer dan 1% van uw bruto jaarinkomen uitgeeft aan de kerk (ook Kerkbalans!) en aan andere erkende goede doelen. Collectebonnen die u dit jaar koopt, kunt u als gift opgeven bij uw belastingaangifte over 2018.

De collectebon: handig in het gebruik en de Belastingdienst betaalt u ook een deel terug.

Copyright © 2018 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.