Algemeen Nieuws

Onze Lieve Vrouw van Guadelupe

Onze Lieve Vrouw van GuadalupeOp donderdag 12 december is er om 19.00 uur een speciale Eucharistieviering in Wageningen ter ere van Onze Lieve Vrouw van Guadelupe.

Lees meer...

Interesse in het zingen van Gregoriaans?

GregoriaansBent u geïnteresseerd in het Gregoriaans en zou u het graag eens willen zingen in een liturgische viering? Met ingang van 2019 is daar binnen onze parochie de gelegenheid voor.

Inspiratie-avonden Chagall en Mozes in Bennekom

Mozes door ChagallMarc Chagall (1887-1985) behoort tot de belangrijke beeldende kunstenaars van de vorige eeuw. Zijn kleurgebruik is erg bijzonder. Naast schilderijen heeft hij een groot aantal zwart/ wit- en kleurenlitho’s gemaakt. Een aanzienlijk deel van zijn werken is geïnspireerd door zijn joodse komaf en vooral zijn eigen visie op de verhalen van de Bijbel. Werken van Chagall zijn te zien in het Stedelijk Museum in Amsterdam, maar een aantal litho’s van Chagall zijn ook in Bennekom te bewonderen.

Pelgrims vinden de weg naar Maria van Renkum

Maria van RenkumGaat u eens staan vóór de kerk van Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming in Renkum, dagelijks geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Verwondert u zich, hoeveel mensen de kerk en het Mariapark in lopen. Zij komen hier om te bidden, om een moment van rust en bezinning te vinden en een kaarsje bij het 6,5 eeuw oude beeld van Maria op te steken.

105de Werelddag van de migrant en vluchteling

Vluchtelingen en migrantenOp 29 september 2019 is de viering van de Werelddag van de Migrant en de Vluchteling. Paus Franciscus heeft hiervoor een boodschap geschreven waarvan u de Nederlandse vertaling die u hieronder als bijlage kunt vinden.

Woensdagmiddag kindercatechese in Renkum

KindercatecheseAfgelopen seizoen heeft pastoor Henri ten Have op verschillende woensdagmiddagen een uurtje kindercatechese gegeven. Dat was niet alleen leerzaam, maar ook gezellig. De kinderen leerden over de verhalen van Jezus uit de Bijbel die door de pastoor op boeiende wijze werden verteld. In het nieuwe seizoen zullen er drie nieuwe kindermiddagen plaatsvinden.

Titus Brandsma herdacht in de kerk van Renkum

Titus Brandsma“Titus Brandsma is als de verbaasde man uit het Evangelie. Goed zaad is gezaaid, maar veel onkruid is opgekomen. Titus verbaasde zich over de misstanden, die in de maatschappij woekerden als onkruid. Hij wilde de situatie veranderen door direct contact te leggen met de mensen: met de arme inwoners van Oss, met de studenten aan de Universiteit van Nijmegen, met de redacteuren van katholieke kranten. Zijn inzet voor de medemens en zijn verzet tegen de nazi’s leidden tot zijn dood.

Mariabeeld 1 mei naar nieuwe kapel op kerkhof Doorwerth

Mariakapel DoorwerthOp de eerste dag van de meimaand – Mariamaand plaatst de Doorwerthse gemeenschap het beeld van Onze Lieve Vrouw van Lourdes in de nieuw gebouwde Mariakapel op het kerkhof. Vanaf 15.00 uur gaat pastor Toos Jurrius voor in gebed. Het koor van Doorwerth ‘’De Gave’ zingt Marialiederen. Bezoekers kunnen een kaarsje opsteken.

Lees meer...

Copyright © 2019 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.