Algemeen Nieuws

Titus Brandsma, een lichtend voorbeeld

Titus BrandsmaOp zaterdag 27 juli wordt in de bedevaartskerk OLV ten Hemelopneming, Dorpsstraat 1, Renkum een bijzonder programma aangeboden ter ere van de gedachtenisdag van de zalige pater Titus Brandsma.

Lees meer...

Interesse in het zingen van Gregoriaans? Ook dames!

GregoriaansBent u geïnteresseerd in het Gregoriaans en zou u het graag eens willen zingen in een liturgische viering? Met ingang van 2019 is daar binnen onze parochie de gelegenheid voor.

Mariabeeld 1 mei naar nieuwe kapel op kerkhof Doorwerth

Mariakapel DoorwerthOp de eerste dag van de meimaand – Mariamaand plaatst de Doorwerthse gemeenschap het beeld van Onze Lieve Vrouw van Lourdes in de nieuw gebouwde Mariakapel op het kerkhof. Vanaf 15.00 uur gaat pastor Toos Jurrius voor in gebed. Het koor van Doorwerth ‘’De Gave’ zingt Marialiederen. Bezoekers kunnen een kaarsje opsteken.

Parochiereis naar Rusland

Sergiev PosadKremlin, Kerk en, Hermitage. Ook dit najaar zal pastor Guido Dieteren vanuit de Titus Brandsmaparochie weer een parochiereis verzorgen. Dit jaar is er gekozen voor een bijzondere reis naar Rusland. Uiteraard kunnen we niet het hele land verkennen in één rondreis, want Rusland is het grootste land ter wereld.

100 jaar Kruiswegstaties Jan Toorop

100 jaar Kruiswegstaties TooropOp 20 februari 1916 schreef de Nederlandse kunstenaar Jan Toorop (1858-1928) aan de heer Vossenaar, pastoor van de Oosterbeekse Sint Bernulphuskerk, het volgende: “Ik had u even willen mededeelen dat Mevrouw de Bruijn ‘uit Drijersheide’ mij gevraagd heeft of ik lust had Kruiswegstatiën voor uwe kerk te vervaardigen. Ik heb er over nagedacht en heb ’t nu maar geaccepteerd om dit uit te voeren. Ik zal er met groote liefde aan arbeiden.”

Pianist gezocht voor kinderkoor Veenendaal

Logo Over the RainbowDe Salvatorkerk Veenendaal is op zoek naar een pianist die kinder/tienerkoor Over the Rainbow na de Kerstvakantie muziekzaal wil ondersteunen. Koor Over the Rainbow is een koor met ambities waar kinderen/tieners de kans krijgen om muzikaal te groeien en spelenderwijs met het geloof bezig te zijn.

Lees meer...

Renkumse kerken slaan handen in één

DiaconieHet Interkerkelijk Diaconaal Platform Renkum heeft een noodfonds opgericht. Dit fonds is in het leven geroepen om mensen te helpen die, doordat ze bijvoorbeeld eerder opgelopen schulden hebben, niet geholpen kunnen worden door voorzieningen van de gemeente.

Gezamenlijk Vormseltraject 2018-2019

VormselOok dit jaar kunnen kinderen uit groep 8 maar ook jongeren in het voortgezet onderwijs, die het vormsel nog niet hebben mogen of kunnen ontvangen, zichzelf voorbereiden op het sacrament van het Vormsel. Dit geldt voor alle kinderen van de Zalige Titus Brandsma Parochie!

Lees meer...

Copyright © 2019 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.