Algemeen Nieuws

Gezamenlijk Vormseltraject 2018-2019

VormselOok dit jaar kunnen kinderen uit groep 8 maar ook jongeren in het voortgezet onderwijs, die het vormsel nog niet hebben mogen of kunnen ontvangen, zichzelf voorbereiden op het sacrament van het Vormsel. Dit geldt voor alle kinderen van de Zalige Titus Brandsma Parochie!

Catechese voor kinderen door pastoor Henri ten Have

Catechese voor kinderenWillen jouw kinderen meer weten over het geloof? Of misschien hebben je kinderen al regelmatig vragen over het geloof? Op woensdag 17 oktober en 28 november van 14.30 tot 15.30 uur is weer een kindermiddag in Renkum.

Geloofsgesprekavonden

GespreksavondRegelmatig wordt de vraag gesteld naar meer vorming of informatie met betrekking tot geloofsvragen, soms ook als vervolg op de basiscursus katholiek geloof. Graag wil het pastoraal team, samen met pastoraal stagiair Gauthier de Bekker daaraan voldoen.

Geloven Nu

Geloven NuGraag nodigen we u uit voor "Geloven Nu". "Geloven Nu" is een inspirerende manier om mensen samen te brengen rond de Schrift met hun levens- en geloofsvragen. Inmiddels zijn er in Nederland en Vlaanderen ruim honderd groepen actief met "Geloven Nu". Met name veel 25-40 jarigen melden zich aan, maar ook mensen van 50 jaar en ouder nemen deel.

Maria van Renkum pronkstuk expositie Nijmegen

Maria van RenkumHet 14e eeuwse Mariabeeld uit de kerk van Renkum wordt één van de pronkstukken van de expositie “Ik, Maria van Gelre”. De tentoonstelling is van 13 oktober 2018 tot en met 6 januari 2019 te bezichtigen in Museum Het Valkhof in Nijmegen.

Heelsum en Renkum samen met de Schrift als leidraad

Twee gemeenschappen samenDe schriftlezingen waren toepasselijk voor deze "viering van verwelkoming en samengaan van Heelsum en Renkum", op zondag 2 september. Uit de profeet Ezechiël: Twee stukken hout, die de twee verdeelde volkeren van Israël symboliseerden, werden samengevoegd tot één geheel als teken van het ene volk van God.

Extra parochiereis Egypte - Februari 2019

Parochiereis EgypteHet aanbieden van een parochiereis naar Egypte, welke pastor Guido Dieteren in oktober zal verzorgen, blijkt een groot succes. Ruim 50 mensen waren eind maart naar de informatieavond gekomen om daar het enthousiaste verhaal van Guido te horen.

Lees meer...

Paaszaterdag, wandelen van kerk naar kerk

Wandelen van kerk naar kerk“Stille Zaterdag is één van de schoonste dagen van het jaar. De Koning, Christus, slaapt in de dood. Paaszaterdag is geen dag om te winkelen, maar om te wandelen.” Deze mooie uitspraak van Antoine Bodar in de uitzending ‘Pasen in Rome’ is opgevolgd door een groep katholieken, protestanten en vrijzinnigen.

Lees meer...

Copyright © 2018 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.