Algemeen Nieuws

Aanmelden voor Nacht zonder Dak

Nacht zonder dakDe parochiële jongerengroep Route 54 laat de kerktuin in Veenendaal op zaterdagavond 29 juni in een grote krottenwijk veranderen. Route 54 organiseert ‘Nacht Zonder Dak’, waarbij jongeren in zelfgebouwde hutten van karton of plastic de nacht door gaan brengen. Met deze actie halen ze geld op voor straatjongeren in Bolivia, Kenia en Cambodja, die hun nacht altijd op deze manier moeten doorbrengen.

Lees meer...

Interesse in het zingen van Gregoriaans? Ook dames!

GregoriaansBent u geïnteresseerd in het Gregoriaans en zou u het graag eens willen zingen in een liturgische viering? Met ingang van 2019 is daar binnen onze parochie de gelegenheid voor.

Parochiële jongerendag op 26 mei

JongerenkerkOp zondag 26 mei worden alle jongeren van onze Titus Brandsmaparochie (vanaf 12 jaar) uitgenodigd op de tweede Parochiële Jongerendag! We beginnen om 12.30 uur in de Johannes de Doperkerk (Bergstraat 17, Wageningen) met een internationale, tweetalige eucharistieviering.

Mariabeeld 1 mei naar nieuwe kapel op kerkhof Doorwerth

Mariakapel DoorwerthOp de eerste dag van de meimaand – Mariamaand plaatst de Doorwerthse gemeenschap het beeld van Onze Lieve Vrouw van Lourdes in de nieuw gebouwde Mariakapel op het kerkhof. Vanaf 15.00 uur gaat pastor Toos Jurrius voor in gebed. Het koor van Doorwerth ‘’De Gave’ zingt Marialiederen. Bezoekers kunnen een kaarsje opsteken.

Parochiereis naar Rusland

Sergiev PosadKremlin, Kerk en, Hermitage. Ook dit najaar zal pastor Guido Dieteren vanuit de Titus Brandsmaparochie weer een parochiereis verzorgen. Dit jaar is er gekozen voor een bijzondere reis naar Rusland. Uiteraard kunnen we niet het hele land verkennen in één rondreis, want Rusland is het grootste land ter wereld.

100 jaar Kruiswegstaties Jan Toorop

100 jaar Kruiswegstaties TooropOp 20 februari 1916 schreef de Nederlandse kunstenaar Jan Toorop (1858-1928) aan de heer Vossenaar, pastoor van de Oosterbeekse Sint Bernulphuskerk, het volgende: “Ik had u even willen mededeelen dat Mevrouw de Bruijn ‘uit Drijersheide’ mij gevraagd heeft of ik lust had Kruiswegstatiën voor uwe kerk te vervaardigen. Ik heb er over nagedacht en heb ’t nu maar geaccepteerd om dit uit te voeren. Ik zal er met groote liefde aan arbeiden.”

Pianist gezocht voor kinderkoor Veenendaal

Logo Over the RainbowDe Salvatorkerk Veenendaal is op zoek naar een pianist die kinder/tienerkoor Over the Rainbow na de Kerstvakantie muziekzaal wil ondersteunen. Koor Over the Rainbow is een koor met ambities waar kinderen/tieners de kans krijgen om muzikaal te groeien en spelenderwijs met het geloof bezig te zijn.

Lees meer...

Renkumse kerken slaan handen in één

DiaconieHet Interkerkelijk Diaconaal Platform Renkum heeft een noodfonds opgericht. Dit fonds is in het leven geroepen om mensen te helpen die, doordat ze bijvoorbeeld eerder opgelopen schulden hebben, niet geholpen kunnen worden door voorzieningen van de gemeente.

Lees meer...

Copyright © 2019 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.