Algemeen Nieuws

105de Werelddag van de migrant en vluchteling

Vluchtelingen en migrantenOp 29 september 2019 is de viering van de Werelddag van de Migrant en de Vluchteling. Paus Franciscus heeft hiervoor een boodschap geschreven waarvan u de Nederlandse vertaling die u hieronder als bijlage kunt vinden.

Woensdagmiddag kindercatechese in Renkum

KindercatecheseAfgelopen seizoen heeft pastoor Henri ten Have op verschillende woensdagmiddagen een uurtje kindercatechese gegeven. Dat was niet alleen leerzaam, maar ook gezellig. De kinderen leerden over de verhalen van Jezus uit de Bijbel die door de pastoor op boeiende wijze werden verteld. In het nieuwe seizoen zullen er drie nieuwe kindermiddagen plaatsvinden.

Titus Brandsma herdacht in de kerk van Renkum

Titus Brandsma“Titus Brandsma is als de verbaasde man uit het Evangelie. Goed zaad is gezaaid, maar veel onkruid is opgekomen. Titus verbaasde zich over de misstanden, die in de maatschappij woekerden als onkruid. Hij wilde de situatie veranderen door direct contact te leggen met de mensen: met de arme inwoners van Oss, met de studenten aan de Universiteit van Nijmegen, met de redacteuren van katholieke kranten. Zijn inzet voor de medemens en zijn verzet tegen de nazi’s leidden tot zijn dood.

Lees meer...

Interesse in het zingen van Gregoriaans? Ook dames!

GregoriaansBent u geïnteresseerd in het Gregoriaans en zou u het graag eens willen zingen in een liturgische viering? Met ingang van 2019 is daar binnen onze parochie de gelegenheid voor.

Mariabeeld 1 mei naar nieuwe kapel op kerkhof Doorwerth

Mariakapel DoorwerthOp de eerste dag van de meimaand – Mariamaand plaatst de Doorwerthse gemeenschap het beeld van Onze Lieve Vrouw van Lourdes in de nieuw gebouwde Mariakapel op het kerkhof. Vanaf 15.00 uur gaat pastor Toos Jurrius voor in gebed. Het koor van Doorwerth ‘’De Gave’ zingt Marialiederen. Bezoekers kunnen een kaarsje opsteken.

Parochiereis naar Rusland

Sergiev PosadKremlin, Kerk en, Hermitage. Ook dit najaar zal pastor Guido Dieteren vanuit de Titus Brandsmaparochie weer een parochiereis verzorgen. Dit jaar is er gekozen voor een bijzondere reis naar Rusland. Uiteraard kunnen we niet het hele land verkennen in één rondreis, want Rusland is het grootste land ter wereld.

100 jaar Kruiswegstaties Jan Toorop

100 jaar Kruiswegstaties TooropOp 20 februari 1916 schreef de Nederlandse kunstenaar Jan Toorop (1858-1928) aan de heer Vossenaar, pastoor van de Oosterbeekse Sint Bernulphuskerk, het volgende: “Ik had u even willen mededeelen dat Mevrouw de Bruijn ‘uit Drijersheide’ mij gevraagd heeft of ik lust had Kruiswegstatiën voor uwe kerk te vervaardigen. Ik heb er over nagedacht en heb ’t nu maar geaccepteerd om dit uit te voeren. Ik zal er met groote liefde aan arbeiden.”

Pianist gezocht voor kinderkoor Veenendaal

Logo Over the RainbowDe Salvatorkerk Veenendaal is op zoek naar een pianist die kinder/tienerkoor Over the Rainbow na de Kerstvakantie muziekzaal wil ondersteunen. Koor Over the Rainbow is een koor met ambities waar kinderen/tieners de kans krijgen om muzikaal te groeien en spelenderwijs met het geloof bezig te zijn.

Lees meer...

Copyright © 2019 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.