Online Alphacursus

AlphaWaar vroeger de kerk een plek was waar verondersteld werd dat je erbij hoorde op basis van je geloof, draait het in deze huidige tijd op de eerste plaats om vertrouwen. De Alphacursus is een cursus waar dat vertrouwen met elkaar groeit, door samen een aantal weken met elkaar op te trekken en het praten over het geloof.

Alphacursussen in de parochie hebben tot positieve reacties geleid

Omdat we dit jaar weer van start gaan met nieuwe Alphacursussen en het afgelopen jaar goede ervaringen hebben opgedaan met de Alphacursus, willen we de nieuwe cursussen graag bij je onder de aandacht brengen. In december hebben we een bijzonder traject afgesloten met zo’n 35 mensen van binnen en buiten onze parochie die enthousiast zijn geworden over de Alpha. Er beginnen hierdoor ook kleine groepen te ontstaan.

“Wat heeft ons geloof veel te bieden”

Iets van dit enthousiasme kunt u lezen in het verhaal van Erik Rozeman (priester stagiair) en Clara parochiaan uit Renkum. Clara: “Wat heeft ons geloof veel te bieden als je bij de kern ervan komt, als je naar jezelf en de ander kunt kijken via de ogen van Christus.”

Erik: “Het simpele gegeven dat ik altijd op zoek ben naar God, altijd probeer de werkelijke liefde te leren kennen en altijd verlang naar de volledige waarheid, leert mij dat ik reeds een voorproefje heb ontvangen van God, de liefde en de waarheid die ik zoek. Dit voorproefje, heb ik wederom mogen ervaren door de organisatoren, inleiders, deelnemers en gebeden tijdens de fysieke Alpha cursus.” Meer lezen over de ervaringen van Erik en Clara? Klik dan op de linkjes.

Wat doen we op de Alphacursus?

Elke avond begint met een moment van ontmoeting. Daarna luisteren we naar een kort verhaal of kijken we een video. In elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. De deelnemers praten na de inleiding in kleine gespreksgroepen door over het thema. Onderwerpen die onder meer besproken zullen worden zijn: ‘Wie is Jezus?’, ‘Bidden: waarom en hoe?’, ‘Hoe zit het met de kerk?’ Ergens halverwege zal er een online 'Alpha-weekend' plaatsvinden, waarin het thema 'De Heilige Geest' centraal staat.

Wanneer starten de volgende Alphacursussen?

Na deze positieve ervaringen willen we vanaf januari starten met nieuwe Alphacursussen in de parochie: de Nederlandstalige onlinecursus start op dinsdagavond 19 januari. En de Engelstalige online Alpha start op maandagavond 25 januari. Beide cursussen starten om 20.00 uur. De cursus duurt zo’n 10 weken en is gratis.

Meer informatie of aanmelden kan via www.tituszoekt.nl of . In maart/april hopen we wederom met de fysieke cursus te starten. De Alphacursus is trouwens een ideale manier om iemand die je kent uit te nodigen om kennis te laten maken met het christelijke geloof. Dus vraag gerust vrienden, broers of zussen etc mee!

Copyright © 2021 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.