Lieverlede – Bezinning op je levensweg

Lieverlede 2018De Franciscaanse Beweging biedt onder de naam ‘Lieverlede’ in 2018 een bezinningsperiode van vijf weekenden aan. Voor mensen die pas op de plaats willen maken om hun levensweg tot nu toe te overzien en bewust naar de toekomst willen kijken. Deze bezinningsperiode wordt verbonden met je zoektocht naar God.

Van januari tot en met juni 2018 verblijf je een weekend per maand onder begeleiding bij de broeders franciscanen in Megen. Thuis verdiep je je verder in wat je tijdens die weekenden aangerijkt krijgt.

Lieverlede is een jaar "in gelovig perspectief". Het biedt je de mogelijk te reflecteren op jouw relatie met God en de manier waarop die de afgelopen jaren vorm heeft gekregen. Tegelijkertijd kijk je vooruit, naar wat de toekomst je te brengen heeft, of naar welke keuzes je nog te wachten staan. Elk weekend is een aanzet om wat je ontdekt en ervaren hebt, te verwerken in jouw persoonlijk levensverhaal. Die aanzet wordt gegeven door middel van creatieve werkvormen, wijsheden uit het christendom, de psychosynthese en de franciscaanse spiritualiteit.

Thema’s tijdens de cyclus zijn: 'geraakt worden', 'verlangen', 'verzoening', 'thuiskomen' en 'op nieuw op weg'.

De eerstvolgende cyclus van vijf weekenden start in januari 2018 en eindigt in juni van dat jaar. De weekenden worden gehouden in het gastvrije klooster van de franciscanen in Megen. Kosten: € 695,- (korting voor minder draagkrachtigen is mogelijk). Per groep kunnen maximaal 10 mensen deelnemen. De begeleiding is in handen van Heileen Holman en Marja Heuzeveldt.

Data: 12 – 14 januari, 16 – 18 februari, 23 – 25 maart, 27 – 29 april en 1 – 3 juni 2018.
Tijdstip: vrijdagavond 19.30 uur – zondagmiddag 16.00 uur
Kosten: € 695,- Korting voor minder draagkrachtigen is mogelijk.
Aanmelding: Een uitgebreid informatiepakket (met aanmeldingsformulier) kan worden opgevraagd bij de coördinator van Lieverlede, Heileen Holman, of bij de Franciscaanse Beweging via .

De Franciscaanse Beweging (FB) staat voor ontmoeting, verbondenheid, verdieping en bezinning. In Nederland telt de Franciscaanse Beweging twaalfhonderd leden, mensen die zich laten inspireren door het levensmodel van Franciscus en Clara van Assisi. Zij streven een eenvoudige levenswijze na, dicht bij andere mensen en andere schepselen, met respect voor de ander en respect voor natuur en milieu. Kernwaarden van de FB zijn: eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend.

 

 

Klooster Megen

 

Bijlagen:
BestandGemaakt
Bewaar het bestand Folder lieverlede 2018.pdfFolder lieverlede 2018.pdf2017-07-24

Secretariaat

Parochiecentrum
Bergstraat 17
6701 AB Wageningen
Tel. 0317 - 747 108

 

Email: Secretariaat PZTB

Vertaling website

Copyright © 2020 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.