Parochiereis 2018: Egypte, net even anders

EgypteOok dit najaar zal pastor Guido Dieteren vanuit de Titus Brandsmaparochie weer een parochiereis verzorgen. En dit jaar heeft hij gekozen voor een bijzondere reis naar het land dat al lang geleden zijn hart gestolen heeft: Egypte!

Guido: Ik heb daar de meest unieke plekken leren kennen en die wil ik nu graag met u delen. Dat zijn uiteraard de bekende attracties, maar er zitten ook heel wat plekken bij, waar nauwelijks toeristen komen en die door vrijwel geen enkele reisorganisatie worden aangeboden. En daarmee is deze parochiereis uniek, zowel voor degenen die Egypte al kennen als voor een eerste Egypte-ervaring.

De schatten van Egypte

Waaraan moet u dan denken bij deze parochiereis? Uiteraard bezoeken we de wereldberoemde highlights zoals het Egyptisch museum in Caïro, waar de schatten van Toetanchamon liggen. Ook wandelen we over de grootste bazaar van Afrika vol exotische geluiden, kleuren en geuren. We zien de trappiramide van Djoser, we bekijken de Sfinx en, heel bijzonder, we gaan de Grote Piramide in!

We trekken naar El Fayoum, een unieke oase midden in de woestijn, waar we kennis maken met het hedendaagse nomadenleven. We reizen naar Beni Hassan en Tell el Armana, prachtige mystieke plekken aan de Nijl, waar nauwelijks toeristen komen. Ook gaan we naar de tempels van Abydos en Dendera.

In Luxor bezoeken we uiteraard Karnak, het grootste religieuze centrum ter wereld. En natuurlijk gaan we naar het Dal der Koningen. Maar ook bezoeken we de prachtige graven in het vlakbij gelegen Dal der Koninginnen. In Edfu betreden we de nog geheel intacte tempel.

Dan reizen we naar Aswan. Hier bezoeken we het koloniale Old Cataract- hotel, maar ook de gloednieuwe christelijk-koptische kathedraal. Met felucca’s gaan we zeilen op de Nijl. Midden in de woestijn ligt het eeuwenoude Simeonsklooster. Ooit was het een beroemd pelgrimsoord, nu is het een totaal verlaten ruïne. Vorig jaar is vlakbij deze imposante resten een nieuw klooster geopend. Hier gaan we met de monniken in gesprek over hun leven op zo’n afgelegen plek.

En als afsluiting van deze unieke reis wil ik u iets heel bijzonders laten ervaren: een meerdaagse cruise op het Nassermeer! We spotten ibissen, schorpioenen en zelfs Nijlkrokodillen. En daar, in die totaal verlaten omgeving, doemen opeens aan de rand van het water, of midden in de woestijn, unieke Egyptische tempels op. Zo varen we steeds dieper naar het zuiden, donker Afrika in, we passeren de Kreeftskeerkring. En dan eindigt onze reis bij het allermooiste wat Egypte te bieden heeft: de tempels van Abu Simbel. Hier de zon zien opkomen is met niets te vergelijken, uniek in de wereld.

Al deze plekken en nog véél meer staan op het programma, want ik wil u dit jaar graag ‘De schatten van Egypte’ laten zien!

Informatieavond

Deze complete 15-daagse reis door Egypte zal gehouden worden van vrijdag 5 oktober t/m vrijdag 19 oktober 2018. Het wordt een ‘Egypte-net-evenanders’- reis. Want de meeste reizen naar Egypte gaan alleen naar de drie grote steden Caïro, Luxor en Aswan. Ik wil u meenemen ook verder dan deze platgetreden paden, om u het mooiste te laten zien wat Egypte te bieden heeft. Kortom, het wordt een parochiereis om nooit meer te vergeten! Mocht uw interesse gewekt zijn, noteert u dan de informatiebijeenkomst over deze parochiereis: dinsdag 27 maart om 20.00 uur in de Gedachteniskerk, Herenstraat 82 te Rhenen. Uiteraard kunt u voor verdere informatie vrijblijvend contact opnemen met pastor Guido Dieteren (0317) 619198, .

Egypte  Egypte

Copyright © 2018 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.