Gegroet, Koning!

Geloven nuDat is het thema van de parochiële Geloven Nu bijeenkomst van maandag 21 januari.

Het verhaal dat centraal staat is Johannes 18:28-19:16. Jezus wordt naar de hogepriester Kajafas gebracht waar Hij ondervraagd wordt over Zijn leerlingen en Zijn leer. Daarna wordt hij naar Pilatus gebracht. De rechtzitting draait vooral om Jezus' koningssschap en heeft een centrale plaats in het passieverhaal van Johannes waarin Jezus wordt gevangengenomen en gemarteld.

Aan de hand van Geloven Nu boek praten we o.a. over het Bijbelverhaal, de plaats en tijdsaanduiding in de Bijbel, de opbouw van de scenes. Maar er is ook ruimte om persoonlijke ervaringen en meningen te delen. De avond vindt deze keer plaats in Renkum. Adres: Dorpsstraat 1 (pastorie).

Inloop 19.30 uur. Start 20.00 uur. Voor meer informatie kunt u een mailtje sturen of bellen naar Marijke van Silfhout (, (0317) 314987) of Jos Oomen (, (0317) 318148). Indien u nog niet eerder aan een parochiële Geloven Nu bijeenkomst heeft deelgenomen, kunnen Marijke of Jos u desgevraagd een kopie toemailen van de tekst met de bijbehorende vragen die we deze avond bespreken.

De volgende bijeenkomsten zijn op maandag 11 februari (Wageningen), 4 maart (Renkum) en 25 maart (Veenendaal). Voor een kleine impressie kunt u kijken in de Kersteditie van TitusBreed pagina 17 of klik hier en scroll naar pagina 17.

Copyright © 2019 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.