Fairtrade soepmaaltijd en film 'The Red Turtle'

FairtradeDe jaarlijkse fairtrade soepmaaltijd levert inmiddels een leuke mix van parochianen op uit diverse locaties. We staan niet alleen stil -in deze vastenmaaltijd- bij de noden van de wereld, maar deze maaltijd biedt tegelijkertijd een mogelijkheid om kennis te maken met uw mede-parochianen.

Met deze maaltijd vraagt de kerk aandacht voor boeren in ontwikkelingslanden. Kinderen die hard moeten werken en boeren die hun gezinnen nauwelijks kunnen onderhouden. Door wereldwijde projecten zoals Fairtrade (Eerlijke handel) kunnen boeren een bestaan op bouwen en hun kinderen een succesvolle toekomst bieden. Consumenten als u kunnen daar aan bijdragen door zelf Fairtrade te kopen. Bijvoorbeeld chocolade, rijst of bananen. U herkent het aan het Max Havelaar logo.

De maaltijd is op vrijdag 8 maart om 18.15 uur (inloop 18.00 uur). U neemt zelf brood mee. De werkgroep zorgt voor twee soorten fairtrade soep. Aanmelden? Als het kan, graag. Opgeven kan via Daniëlle van Veldhuizen via of telefoon 0318-517903.

Red turtleAansluitend kunt u om 19.30 uur naar de film 'The Red Turtle' kijken. Indien u niet mee kunt doen met de maaltijd, kunt u ook de alleen de film komen bekijken. Voor de film hoeft u zich niet aan te melden.

Deze animatiefilm -van Michaël Dudok de Wit- gaat over een man die aanspoelt op een onbewoond tropisch eiland en doet wanhopige pogingen daar weg te komen. Maar telkens als hij wil ontsnappen wordt hij tegengehouden door een enorme rode zeeschildpad. De magisch-realistische animatiefilm The Red Turtle is bedacht en gemaakt door de Nederlander Michaël Dudok de Wit. Deze cineast was al bekend van de heel korte animatiefilm Father & Daughter (2000), waarmee hij een Oscar won en die een grote hit was.

In ‘The red Turtle’ wordt geen woord gesproken. Maar de film verveelt geen seconde. De film vertelt op een wonderlijke manier over de mijlpalen in een mensenleven. Tegelijk is de film een boeiende oefening in verwondering en een ontdekkingstocht naar zin en betekenis. De film is niet simpel, maar hanteert een lichte toets. Het is met andere woorden, een heerlijk ontspannen film, die toegankelijk en dubbelzinnig is. De film duurt 80 minuten.

Het adres is: Salvatorkerk Veenendaal, A. van Ostadelaan 54.
Vrijdag 8 maart maaltijd 18.15 uur (inloop 18.00 uur) en film 19.30 uur (inloop 19.15 uur).

Copyright © 2019 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.