Communicantjes welkom op Sacramentsdag Renkum

SacramentsdagOp zondag 23 juni vindt er in Renkum een Eucharistieviering plaats met aansluitend de Sacramentsprocessie door het ‘Rosarium Mariae’. De viering zal een kindvriendelijk karakter hebben, zodat dit hoogfeest met processie ook begrijpelijk wordt voor kinderen.

Pastoor Henri ten Have wil hiervoor alle kinderen en hun ouders uitnodigen en in het bijzonder diegenen die pas hun eerste communie hebben gedaan. Deze kinderen mogen nog een keer in hun mooie communiekleding komen! Voor alle kinderen geldt dat zij bloemblaadjes mogen meenemen om uit te strooien tijdens de processie. Uiteraard zijn alle parochianen welkom om dit mee te vieren. De viering begint om 10.00 uur.

In tegenstelling tot wat in TitusBreed staat is er geen kinderwoorddienst. Voor de allerjongsten is er wel crèche.

Sacramentsdag valt op de tweede donderdag na Pinksteren, maar wordt gevierd op de zondag erna, Sacramentszondag. Gevierd wordt dat Jezus Zichzelf onder de gedaante van brood en wijn aan de gelovigen wil geven als voedsel en onder de mensen wil blijven.

Copyright © 2019 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.