Parochievernieuwing

Contant collectegeld? Liever de collectebon, veilig en voordelig

collectebon afbeelding“Muntgeld geen zegen voor de kerk: storten is onveilig en duur.” Dat zette  Omroep Brabant boven een artikel over de kosten, die banken in rekening brengen voor het storten van contant collectegeld. Bovendien reizen vrijwilligers van de parochie met een groot bedrag aan munten en muntbiljetten over soms grote afstanden, wat hen een onveilig gevoel geeft. Onze parochie heeft gelukkig een goede oplossing voor de nadelen van contant geld: de collectebon.

U kunt collectebonnen bestellen via een bankoverschrijving naar NL72 RABO 0156 2767 20 ten name van de parochie zalige Titus Brandsma. Uw collectebonnen krijgt u thuisbezorgd. Op de locatie Ede kunt u betalen met gebruik van uw pinpas en dan neemt u uw bonnen meteen mee. Er gaat zo geen contante euro over straat. Veilig en voordelig voor uzelf en de parochie.

Thuis bezorgd
De bonnenkaarten van onze parochie bevatten 20 collectebonnen. U kunt kiezen voor een kaart van 20, 50 of 100 euro, met bonnen van achtereenvolgens één, twee-en-halve en vijf euro. Vermeld bij uw bankoverschrijving wat voor bonnenkaart(en) u wenst.
De parochie of uw geloofsgemeenschap bezorgen de bonnen binnen één tot twee weken bij u thuis. Bij de geloofsgemeenschap Bennekom kunt u ze een week na uw overschrijving ophalen bij de parochiewacht of bij Gerard Bolscher (rond de zondagsviering).

Belasting terug
Er is nog een voordeel. Wat u aan de kerk geeft, beschouwt de Belastingdienst als een gift aan een goed doel. Maar u kunt niet aantonen hoeveel contant geld u in de schaal legt. De aankoop van collectebonnen via de bank bij de parochie (of door in Ede te pinnen), is wel aantoonbaar, want u beschikt over het bankafschrift. Daarmee kunt u het aankoopbedrag - net als uw bijdrage aan Kerkbalans die u via de bank overschrijft - als gift aftrekken voor de belasting.

Liefst overgeboekt of gepind
Natuurlijk kunt u uw collectebonnen ook contant kopen bij uw geloofsgemeenschap. Cash betalen betekent wel: geen mogelijkheid voor belastingaftrek als gift. Bonnenkaarten die u met muntgeld afrekent, zijn te verkrijgen op de secretariaten in Ede (maar betaalt u liever met uw pinpas), Oosterbeek, Renkum, Veenendaal en Wageningen; en ook rond zondagsvieringen in Ede (bij Anneke Busscher, liefst pinnen), Renkum (Cor van Silfhout), Rhenen (Nico de Groot) en Veenendaal (gastvrouw/-heer locatieraad/pastoraatsgroep. Uw geloofsgemeenschap en parochie zien het liefst dat u uw collectebonnen koopt door het bedrag over te boeken via de bank of door een pinbetaling te doen in Ede.

Artikel over problemen met muntgeld bij collectes uit de media...

Meest recente uitgave TitusBreed

Copyright © 2021 Parochie Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.