collectebon.jpgDagblad De Gelderlander schreef begin dit jaar over het gebruik van collectebonnen in onze parochie. In het artikel worden de voordelen van de bon in vergelijking met contant geld genoemd: handiger, veiliger, voordeliger, hygiënischer.

Als u collectebonnen koopt, heeft u geen muntgeld of muntbiljetten meer nodig voor de collecte (en voor de kaars die u in de kerk opsteekt). Een dief heeft niets aan een bon, wel aan contant geld. Betaling van de collectebonnen via de bank is ook veiliger dan contante betaling, en bespaart de parochie kosten voor de storting van contant geld.  Ook voor u zelf is bankbetaling voordelig: u komt hiermee in aanmerking voor belastingaftrek van de aankoopprijs van de bonnenkaarten als gift aan de parochie. En een bon is schoner dan een munt die door honderden handen gaat.

Goed en gemakkelijk
U komt goed en gemakkelijk aan uw collectebonnenkaarten, als u het bedrag overschrijft op  bankrekening NL72 RABO 0156 2767 20 van de parochie zalige Titus Brandsma. Vermeld bij uw overschrijving wat voor bonnenkaarten u wilt: er zijn kaarten met 20 bonnen van één euro (prijs € 20,-), twee-en-halve euro (€ 50,-) en vijf euro (€ 100,-). Geef ook uw adres op, dat wordt vaak niet getoond op een bankafschrift.

In de geloofsgemeenschap Bennekom legt Gerard Bolscher uw bonnen voor u klaar bij de parochiewacht of bij de zondagsviering. De geloofsgemeenschap Wageningen heeft een thuisbezorgservice. Ook op andere locaties is bezorging-aan-huis geregeld vanuit de parochie. Het secretariaat van de kerk in Ede heeft de beschikking over een pinautomaat. Wanneer u hier collectebonnen aanschaft met gebruik van uw pinpas, is dat een betaling via de bank aan de parochie, met mogelijke belastingaftrek als gift. Pinnen kan in Ede op dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend en vaak ook na de zondagsviering.

Collectebonnen.kop_De_Gelderlander_Miniatuur.jpg

Dagblad De Gelderlander bracht op 5 januari 2022 een nieuwsverhaal over de collectebon in de Titus Brandsma-parochie.

Liefst via de bank
Bankoverschrijving of pinbetaling heeft veruit de voorkeur, maar het blijft mogelijk contant te betalen voor uw aankoop van collectebonnen: bijvoorbeeld tijdens openingsuren op de secretariaten in Oosterbeek en Wageningen, in Renkum en Veenendaal op het secretariaat en na de zondagsviering. Bedenk wel, dat u bij contante aankoop geen recht heeft op belastingaftrek.
Kiest u dus liever voor de beste en gemakkelijkste weg: bestel uw collectebonnen via de bank bij de parochie, of pin in Ede!