Jaarthema van de parochie

Speuren naar God - Sporen van God

Speuren naar GodHet jaarthema is een activiteit van de parochie zalige Titus Brandsma in het Veluwe-Rijngebied. Het Jaarthema is een spirituele handreiking naar alle parochianen.

Activiteiten Jaarthema 2018-2019

Jaarthema "Speuren naar God - Sporen van God"

Zie tevens de Evenementen kalender.

September Startmaand. Uitgifte van de nieuwe jaarthemaboekjes.
30 september Tituszondag. Rhenen, 10.30 uur. Aansluitend de Titus-wandeling.

Oktober
2 oktober "Engelen in de kunst" door Ben Piepers (i.s.w. met Bespreek ’t Samen). Ede, 14.00 uur - 16.30 uur.
3-7 oktober Meerdaagse Pelgrimstocht, naar Kevelaer.
30 oktober Dummiecursus 1 o.l.v. Guido Dieteren. Drie dinsdagochtenden. Wageningen, 09.30 uur - 11.30 uur.

November
4 november Aanschuiven bij Concert ‘Herdenken’ door Cantanimus. Oosterbeek, 15.00 uur
6, 13 november Dummiecursus 1 o.l.v. Guido Dieteren. Drie dinsdagochtenden. Wageningen, 09.30 uur - 11.30 uur.

30 december Tituszondag. Wageningen, 10.30 uur.

Januari
24 januari "Speuren naar God - Sporen van God”, door pastor Hans Lucassen. Renkum, 19.30 uur. Zie uitgebreide informatie in artikel: Jaarthema: ‘Speuren naar God - Sporen van God’.

Februari
6 februari Bezoek OASE. Oosterbeek, 14.00 uur.
22 februari De filmcyclus. Alle filmavonden zijn op een vrijdag. De films worden ingeleid en nabesproken door pastor Ben Piepers.Inloop vanaf 19.00 uur.
Filmcyclus, film: "Down to Earth". Locatie: Rhenen. Zie Jaarthema: Filmprogramma in februari/maart.

Maart
8 maart Filmcyclus, film: "The red Turtle". Locatie: Veenendaal. Zie Jaarthema: Filmprogramma in februari/maart.
29 maart Filmcyclus, film: "Le ballon rouge". Locatie: Ede. Zie Jaarthema: Filmprogramma in februari/maart.
Tevens onderdeel van het Vastenproject.
24-30 maart Vastenproject: "Lopend vuur"
Acht (8) aaneengesloten dagen in de Vastentijd. Daarin ‘gebed’ een kans op een persoonlijk vastenproject. Iedere dag dus één activiteit in één van de locaties.

1. Zo 24 maart – Veenendaal: Startzondag/Gezinsmis/Wandeling
2. Ma 25 maart – Oosterbeek: Wandeling en kloosterbezoek Koningsoord
3. Di 26 maart – Bennekom: avond over Duurzaamheid. Zie Jaarthema: Wij en Afrika: door klimaat verbonden.
4. Wo 27 maart – Wageningen: Aansluiten bij de Vastenvesper
5. Do 28 maart – Renkum: Verhaal van een pelgrimsganger "op weg naar Santiago"
6. Vr 29 maart. 19.30 uur – Ede: 3e filmavond
7. Za 30 maart. 13.00-15.30 uur – Rhenen: Boekbespreking door Jan Olimulder. Zie Jaarthema: Boekbespreking Ongelofelijk.
8. Zo 31 maart – Tituszondag in Ede / tevens afsluiting "Lopend vuur".

Zie tevens deze flyer voor het volledige programma van dit Vastenproject.

April
April Dummiecursus 2 o.l.v. Guido Dieteren. Drie dinsdagochtenden. Wageningen, 09.30 uur - 11.30 uur. Data? Volg de berichtgeving.

Mei
20 mei Kloosterbezoek Willibrordsabdij (Slangenburg) – Doetinchem. Zie Jaarthema: Bezoek aan de Willibrordusabdij. Opgeven gewenst.

30 juni Tituszondag. Veenendaal, 10.30 uur. Aansluitend de Titus-wandeling.

Pelgrimstocht Kevelaer

Pelgrimstocht"Veel paden raken verloren in de tijd, maar zelfs als ze in de steek worden gelaten, worden oude wegen door allerlei tekens levend gehouden."

Jaarthema: Filmprogramma in februari/maart

FilmprogrammaIn februari en maart 2019 is het filmprogramma in het kader van het jaarthema "Speuren naar God – Sporen van God". Vanaf 19.15 uur inloop en koffie/thee; 19.30 tot plm. 22.00 uur film en nagesprek.

Jaarthema: Boekbespreking Ongelofelijk

OngelofelijkIn het kader van het Vastenproject 'Lopend Vuur' van het Jaarthema is er een boekbespreking o.l.v. Jan Olimulder van het boek 'Ongelofelijk' van Yvonne Zonderop, over de verrassende comeback van religie.

Jaarthema: Bezoek aan de Willibrordusabdij

AbdijIn het kader van het jaarthemaprogramma is op 20 mei een bezoek gepland aan de Willibrordusabdij te Doetinchem. Deze dag zijn we te gast bij de Benedictijner-broeders van deze abdij.

Jaarthema: Wij en Afrika: door klimaat verbonden

Oost-AfrikaBinnen de parochie loopt in de vastentijd het project `Lopend Vuur` van het Jaarthema. Elke geloofsgemeenschap organiseert een bijeenkomst of activiteit, waarvoor de andere locaties worden uitgenodigd.

Lees meer...

Copyright © 2019 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.