Jaarthema: Bezoek aan de Willibrordusabdij

AbdijIn het kader van het jaarthemaprogramma is op 20 mei een bezoek gepland aan de Willibrordusabdij te Doetinchem. Deze dag zijn we te gast bij de Benedictijner-broeders van deze abdij.

We kunnen daar horen, zien en beleven, hoe de broeders daar in hun abdij en hun gemeenschap vormgeven aan hun speurtocht naar God, hoe zij zichtbaar bezig zijn met het speuren naar God.

Iets hiervan kunnen we ervaren door deel te nemen aan hun vieringen in de kapel, door een rondleiding in de abdij en door eigen ervaringen van Wytze Laverman, verbonden aan onze locatie Ede, die oblaat is van de Benedictijner-abdij. Wytze begeleidt ons deze dag, ook in óns speuren naar God. In de inspirerende omgeving en de stilte van het klooster staan we met elkaar en via verschillende werkvormen stil bij hoe wijzelf sporen van God, van Gods nabijheid ervaren. Wat zet of houdt ons op de goede weg? Op welke manier kunnen we door de Benedictijnerbroeders geïnspireerd worden?

Op 20 mei is de ontvangst tussen 9.00 en 9.15 uur bij de abdij. Om 9.30 uur nemen we deel aan de Eucharistieviering in de kapel. Hierna starten we het programma in de groep, dat onderbroken wordt door deelname aan het middaggebed en de lunch.

Rond 16.30 wordt deze bezinningsdag afgesloten, waarna facultatief de vespers bijgewoond kunnen worden.

De kosten voor deze dag bedragen € 20,00, incl. lunch. De groep bestaat uit minimaal 10 en maximaal 20 personen. Voor deelname kunt u zich vóór 10 mei aanmelden bij Toos Ettema: , tel. 0318 - 645831.

Nadere informatie ontvangt u na aanmelding, ook over eventuele mogelijkheden om samen naar Doetinchem te reizen.

 

 

 

 

 

 

Secretariaat

Parochiecentrum
Bergstraat 17
6701 AB Wageningen
Tel. 0317 - 747 108

 

Email: Secretariaat PZTB

Vertaling website

Copyright © 2020 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.