Meditatie bij kunstwerk

LevensboomIn het kader van het jaarthema vindt er in Rhenen op woensdag 6 november van 14.00 tot 16.00 meditatie bij kunstwerk o.l.v. Ben Piepers plaats.

In de novembermaand is er tijd voor ‘verstilling’. Mediteren is een vorm van loslaten en leeg worden, zelfs je denken even uitschakelen. Het is stil worden bij je ademhaling en innerlijk te laten gebeuren, ruimte geven aan wat bij je opkomt. Voor wie niet zo vertrouwt is met mediteren, kan stil kijken naar een kunstwerk helpend zijn. Het begin met jezelf ontspannen en stil worden om het kunstwerk bij je binnen laten komen, niets hoeft, niets moet, ruimte bieden aan wat associatief, gedachteloos bij je bovenkomt.

We openen de bijeenkomst met een ontspanningsoefening, we verstillen en kijken in stilte naar het kunstwerk. Na ongeveer een half uur van stille beschouwing, kan ieder voor zichzelf verzamelen wat er bij jou is opgeroepen. Daarna wisselen we met elkaar uit. Een mooie manier om kennis te maken met deze bijzondere vorm van mediteren.

 

Secretariaat

Parochiecentrum
Bergstraat 17
6701 AB Wageningen
Tel. 0317 - 747 108

 

Email: Secretariaat PZTB

Vertaling website

Copyright © 2020 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.