Films bij Jaarthema 2020

FilmsEen vast punt van het jaarthema is de filmcyclus. Ook dit keer weer onder leiding van Ben Piepers. Na een korte inleiding kijken we naar de film. Na afloop is er een filmgesprek waarin we onze beleving delen en uitdiepen.

De volgende films staan op het programma:

 

Pedro Almodóvar, Hable con ella, 2002

112 min. (Spaans, Nl ondertiteld)

28 februari Wageningen 19.30-22.00 uur

Hable con ella“Praat met haar…” luidt de titel van de film, die het verhaal vertelt van twee mannen die verliefd worden op twee verschillende vrouwen, maar in dezelfde situatie terecht komen. Benigno is verliefd op Alicia, voor wie hij zorgt wanneer ze in coma raakt. Marco valt voor Lydia, die ook in een coma belandt. Deze extreme situatie resulteert in verschillende reacties bij de mannen... Hoofdthema's zijn: communicatie tussen de beide seksen, eenzaamheid, intimiteit, liefde, ontrouw, geheimen.

 

Naomi Kawase, An, 2015

117 min (Japanse film, Nl ondertiteld)

6 maart Bennekom aanvang 20.00 uur ! – plm.22.00

AnSentaro runt een klein bakkerswinkeltje waar hij dorayaki verkoopt – Japanse pannenkoekjes gevuld met ‘an’, een zoete rode-bonen-pasta. Wanneer Tokue, een oude en ietwat spirituele vrouw, aanbiedt hem te helpen in de keuken, accepteert hij dat schoorvoetend. Tokue blijkt overheerlijke ‘an’ te kunnen maken. Dankzij haar geheime recept, komt de kleine bakkerij tot bloei en ontstaat er een bijzondere vriendschap. Een film over momenten die het leven rust en schoonheid bieden, terwijl op de achtergrond ziekte en sociale uitsluiting, geduld en de uiteindelijke goedheid van de mens spelen.

 

Jaco van Dormael, Le tout nouveau testament, 2015

113 min. (Frans, Nl ondertiteld)

27 maart Veenendaal 19.30-22.00

Le tout nouveau testamentGod bestaat echt en hij woont in Brussel in een geïsoleerde flat. God is echter een lafaard, die de hele dag achter zijn computer gemene wetten opstelt voor de mensen op aarde. Wanneer zijn verveelde dochter Eva op een dag zijn computer hackt, lekt ze de sterfdatums van iedereen op aarde. Een actie met grote gevolgen voor de mensheid. Het hele nieuwe testament gaat over de kunst van het leven genieten - ongeacht hoelang dat nog mag duren.

 

Begeleiding: Ben Piepers

Secretariaat

Parochiecentrum
Bergstraat 17
6701 AB Wageningen
Tel. 0317 - 747 108

 

Email: Secretariaat PZTB

Vertaling website

Copyright © 2020 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.