De Zalige Titus Brandsma Parochie

Titus BrandsmaOmdat de parochie Zalige Titus Brandsma ligt in een gebied, dat getekend is door de Tweede Wereldoorlog, is een martelaar uit deze oorlog onze patroon. Onze parochie is een pluriforme verzameling van 7 katholieke geloofsgemeenschappen, verspreid over een groot gebied van Veenendaal tot Oosterbeek. Deze website is een ingang om te kennen en gekend te worden.

 
 


Kindernevendiensten

30 mei 2020
Vormsel
7

Groet aan de Vormelingen

Op Pinksteren zouden de Vormelingen van bisschop Hoogenboom het sacrament van het Heilig Vormsel ontvangen. Helaas is dat door de Corona-crisis niet doorgegaan.

De Heilige Geest

24 mei 2020 60
Heilige Geest
Tussen Hemelvaart en Pinksteren zijn er negen dagen. Het is de tijd waarin we de Heilige…

Hemelvaart

20 mei 2020 70
Hemelvaart
Vanuit een speciale positie, de klokkentoren van de kerk in Wageningen, vertelt pastoor…

Nieuws in relatie tot Corona-virus

ALGEMEEN NIEUWS

30 mei 2020
Leon Goertz
8

Pater Leon Goertz cp overleden

De oud-pastoor van Renkum, pater Leon (Leo Joseph Gabriël) Goertz cp. is na een moeilijke periode van ziekte overleden op de leeftijd van 81 jaar. Hij was geboren op 4 januari 1939 te Maria Hoop en deed op 10 september 1959 zijn professie bij de Congregatie…
22 mei 2020
Ad Vernooij
74

Ad Vernooij, diaken Doorwerth - Heelsum, overleden

Ad Vernooij, die diaken is geweest in de parochiekerken van Doorwerth (1990-2001) en Heelsum (1993-2001), is zaterdag 16 mei in de leeftijd van 87 jaar overleden. De uitvaartdienst in de kerk van OL Vrouw ten Hemelopneming te Renkum en de begrafenis op de R-K…

Procedures aan- en afmelden als kerklid

Een lege kerkEen ledenadministratie is een belangrijk onderdeel van elke organisatie. Omdat sprake is van privégegevens moet hier zorgvuldig en volgens de wettelijke regels mee worden omgegaan. Regels over hoe bestanden moeten worden beheerd, hoe mensen zich in- en uit kunnen schrijven. Bij de Rooms-Katholieke Kerk gaat het in Nederland om de gegevens van enkele miljoenen mensen.

De bijgevoegde notitie geeft antwoord op de vraag naar de procedures rond aan- en afmelden als parochiaan en kerklid en op andere veel gestelde vragen over de kerkledenadministratie van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland.

Tevens vindt u een voorbeeldformulier voor uitschrijving.

Secretariaat

Parochiecentrum
Bergstraat 17
6701 AB Wageningen
Tel. 0317 - 747 108

 

Email: Secretariaat PZTB

Vertaling website

Copyright © 2020 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.