Mariabedevaarten

Viering van het feest van Maria ten Hemelopneming in de kerk van Renkum

Maria van Renkum op haar eigen plaats in de OL Vrouw ten Hemelopneming-kerk. Het miraculeuze beeld wordt al in een geschrift van het jaar 1380 genoemd.Op vrijdag 14 augustus, aan de vooravond van de dag van Maria ten Hemelopneming, vieren wij dit feest in de Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming-kerk in Renkum. Mgr. Ted Hoogenboom, hulpbisschop van Utrecht, gaat voor in de eucharistieviering die om 19.00 uur begint. In de kerk van Maria van Renkum is door de anderhalve meter-afstandsregel helaas slechts plaats voor ongeveer 65 kerkgangers. Reservering is verplicht.

Lees meer...

Pelgrims vinden de weg naar Maria van Renkum

MariabeeldGaat u eens staan vóór de kerk van Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming in Renkum, dagelijks geopend van 8.00 tot 17.00 uur. Verwondert u zich, hoeveel mensen de kerk en het Mariapark in lopen. Zij komen hier om te bidden, om een moment van rust en bezinning te vinden en een kaarsje bij het 6,5 eeuw oude beeld van Maria op te steken.

Lees meer...

Copyright © 2020 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.