mariabeeld-zw_Miniatuur.jpgBent u beperkt in uw bewegingsmogelijkheden? Speciaal voor zieken en senioren is er dinsdag 31 mei een Mariabedevaart in de kerk van Renkum. Deze bedevaart is helemaal afgestemd op mensen van alle leeftijden met een mindere gezondheid en vitaliteit. Ieder ander is ook welkom. Het programma omvat liturgische en andere activiteiten, een lunch en koffie/thee.

Zo ziet de dag eruit:
10.30 uur: ontvangst in de pastorie met koffie/thee en wat lekkers;
11.00 uur: eucharistieviering, gecelebreerd door pater Frans Bomers. Medecelebrant: diaken Erik Rozeman en pastor Toos Jurrius;
12.15 uur: lunch in de pastorie;
13.00 uur: gelegenheid tot gesprek met priester of pastor;
14.00 uur: het beeld van Maria van Renkum wordt in processie door de kerk gedragen. Schoolkinderen brengen een bloemenhulde;
14.30 uur: koffie-/theepauze;
15.00 uur: plechtig lof;
16.00 uur: afsluiting.

U kunt heel de dag deelnemen of alleen op de ochtend of middag. Deelname kost € 15,- inclusief lunch, contant te betalen bij de ingang. Zonder lunch betaalt u € 5,- voor de ochtend of de middag.

Speciale voorzieningen
Voor de begeleiding van de kerkgangers die hulp behoeven, zijn zorgmedewerkers en helpers aanwezig.
Een stretcher of ligbed wordt geplaatst voor deelnemers die de bedevaart liggend willen volgen. Voor degenen die moeilijk in de kerkbank kunnen zitten, zijn er comfortabele stoelen. Voor deelnemers in een rolstoel wordt een plaats vrijgehouden.

Aanmelding
Voor het treffen van de benodigde voorzieningen en voor de catering wordt u gevraagd om u tevoren op te geven. U kunt u zich opgeven voor 31 mei, maar ook voor Sacramentsdag (zondag 19 juni 11.00 uur) en voor volgende bedevaarten.

Dat kunt u gemakkelijk doen via het 'digitale' formulier, dat vindt u hier.

Ook kunt u indien gewenst gewoon een papieren formulier invullen. Dat vindt u hier. Download het, druk het af op papier, vul het in en stuur het op per post.

Tot slot kunt u ook een mailbericht met uw gegevens sturen naar coördinator Leny Lotgerink, , of haar bellen: (06) 53160195.

Dit is de folder met het gehele Bedevaartprogramma Maria van Renkum 2022.

Ziekenbedevaart_2019.aanblik_in_de_kerk_Klein.jpg
Boven: Beeld van de bedevaart voor zieken en senioren.

Onder: Op Sacramentsdag aanbidden we het Allerheiligst Sacrament. De monstrans wordt in processie door het Mariapark gedragen:

Sacramentsdag_Renkum.6_juli_2021_Klein.jpg