Gemakkelijk en veilig betalen bij de collecte

Collectebonnen De collectebon is een gemakkelijk, veilig en voordelig betaalmiddel bij de collecte. Gemakkelijk: u koopt in één keer een kaart met 20 bonnen en hoeft geen contant geld meer mee te nemen voor de eerste en tweede collecte in de kerk.

Veilig: het gebruik van de collectebon is voor u zelf, uw geloofsgemeenschap en parochie een stuk zekerder dan het gebruik van contant geld, waarvan we de risico’s kennen. Voordelig: de aankoopprijs van een kaart met collectebonnen kunt u aftrekken voor de inkomstenbelasting - uw bijdrage aan de collecte met contant geld niet.

Bij elk van onze zeven geloofsgemeenschappen kunt u collectebonnenkaarten kopen:

  • op het secretariaat in Ede (ma. t/m vr. 9-12 u.), Oosterbeek (wo. en do. 9.30-12 u.), Veenendaal (di. en do. 9.30-11.30 u.) en Wageningen (ma. t/m vr. 10-11.30 u.);
  • in Veenendaal óók na de viering bij het locatieraads- of pastoraatsgroepslid dat u vóór de viering welkom heeft geheten;
  • in Bennekom na de viering bij Gerard Bolscher of door bestelling via de mail, ;
  • in Rhenen na de viering bij Nico de Groot of Mariel Koch;
  • in Renkum na de viering bij Cor van Silfhout of op telefonische afspraak, (06) 42921976.

Ook kunt u kaarten bestellen via de parochie door overschrijving op bankrekening NL72 RABO 0156 2767 20. Vermeld bij de overmaking uw naam en adres en welke kaart(en) u wenst. U krijgt die thuisbezorgd. Een kaart telt 20 bonnen. Er zijn kaarten van € 20,- (bonnen van elk € 1,-), € 50,- (bonnen van € 2,50) en € 100,- (bonnen van € 5,-).

De aanschafprijs van de bonnenkaarten geldt als een voor de belasting aftrekbare gift. Uw naam en adres en de datum worden bovenaan de kaart geschreven. Voor de fiscus is dat het bewijs van uw betaling. Als u de kaarten via een bankoverschrijving bij de parochie bestelt, is het bankafschrift natuurlijk betaalbewijs.

 

Voorbeeld van een collectebonnenkaart

Voorbeeld van een collectebonnenkaart, hier met bonnen van € 1,-.
Op de kaart worden uw naam, adres en de datum geschreven.
De aankoopprijs kunt u als gift aftrekken van de belasting.

Secretariaat

Parochiecentrum
Bergstraat 17
6701 AB Wageningen
Tel. 0317 - 747 108

 

Email: Secretariaat PZTB

Vertaling website

Copyright © 2021 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.