Opname Kruisweg - Nederlandstalig

Henri ten Have voor de kruiswegstaties in Oosterbeek.De kruisweg (Via crucis in het Latijn) is een onderdeel van de traditie van het christelijke Paasfeest. Het is een nabootsing in de vorm van schilderijen of beeldhouwwerken van de lijdensweg van Christus vanaf het gerechtsgebouw (het paleis van de Pontius Pilatus) tot en met de begrafenis van Christus. Een kruisweg stelt ons in staat stil te staan bij de belangrijkste gebeurtenissen van deze lijdensweg aan de hand van 14 kruiswegstaties (van het Latijn statio, dat halteplaats betekent). Het idee van een kruisweg is dat wij zo in gebed de Via Dolorosa kunnen doorlopen zonder in Jeruzalem te zijn geweest.

In deze nu Nederlandstalige opname zien we pastoor Henri ten Have die de kruisweg bid, langs de prachtige staties van Jan Toorop in de St. Bernulphus kerk te Oosterbeek.

Klik op het pictogram voor een volledige schermvulling.

Zie alhier de website van St. Bernulphus voor meer informatie over deze Kruisweg.

Copyright © 2020 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.