mariadoorwerth.jpgDe gemeenschap Doorwerth houdt woensdag 25 mei om 15.00 uur een Mariaviering in en rond de kapel op de begraafplaats. Er is gebed en muziek, een bloemenhulde en gelegenheid om kaarsjes aan te steken. Van deze viering rond de Mariakapel op de vierde woensdag van mei, de Mariamaand, wil Doorwerth een jaarlijkse traditie maken.

Zondag 11 februari 2018 vond de laatste eucharistieviering plaats in de kerk van Onze Lieve Vrouw van Lourdes. Op 1 mei 2019 werd op het kerkhof tegenover de voormalige kerk de Mariakapel ingezegend door pastoor Henri ten Have. In de kapel prijkt het beeld van Maria dat vroeger in de Lourdesgrot in het kerkgebouw stond. Bij de inwijding sprak de pastoor: “Door Maria te vereren brengt zij ons bij Jezus. Dit is een plek, waar mensen geraakt worden door de aanblik van Maria, waar ze vrede kunnen vinden en waar ze bidden ter nagedachtenis van de overledenen.” De Doorwerthse parochiaan Arie Jansen Modderman zei toen: “Maria is terug gekeerd in onze gemeenschap. Ze staat nu in een fraaie kapel in de natuur, net zoals in Lourdes.” Met de Mariaviering op de vierde woensdag van mei geeft Doorwerth extra cachet aan de Mariaverering waarmee ook de herinnering aan de kerk in ere wordt gehouden.

Banner_Mariaviering_4e_woensdag_van_mei_kerkhof_Doorwerth.def.jpg