Kindercatechese

Speciale kindercatechese filmpjes ten tijde van de Corona virus.

Over Geld. Geven. Mattheüs 22, 15-21

GeldDe kindercatechese van vandaag gaat over geld. Over een strikvraag die aan Jezus gesteld werd. Met aan het einde een vraag aan jullie (geen strikvraag) om over na te denken.

Over Geld. Beeld en gelijkenis. Mattheüs 22, 15-2

GeldOver bijbelverhalen kun je heel veel vragen bedenken. Deze kindercatechese gaat het over hetzelfde verhaal als de vorige, maar nu met een hele andere insteek, en dus ook een hele andere vraag.

Het Gebed

BiddenWat is bidden? Waarom wil god dat we bidden? Deze catechese gaat over het gebed. Met aan het einde, als je al goed kunt lezen, een gebed dat in een kunstig, gotisch handschrift geschreven is.

Kevelaer

Wandelen naar Kevelaer Het Duitse plaatsje Kevelaer (vlak over de grens bij Venlo) is al eeuwenlang een bekend Mariabedevaartsoord. Al sinds 1642 wordt er in deze plaats een wonderbaarlijk genadebeeld (een ets) van de Maagd Maria vereerd. Dit genadebeeld staat bekend als de ‘Consolatrix Afflictorum’: de ‘Troosteres der bedroefden’.

Van alles over Engelen

EngelDeze week vieren we het feest van de Heilige Aartsengelen (29 september) en het feest van de Heilige Engelbewaarders (2 oktober). In deze catechese daarom van alles over Engelen. We sluiten af met een speciaal gebed. Ga maar gauw kijken!

Lees meer...

Werkers van het elfde uur (Mattheüs 20, 1-16a)

KonijnenHet evangelie van deze zondag gaat over de "parabel van de Werkers van het elfde uur". Misschien willen je ouders dit evangelie eerst wel even voorlezen, of misschien kun je dat zelf best wel al. Wat zou Jezus willen zeggen met dit verhaal, denk je? In deze catechese een voorbeeld. Kun je zelf nog andere voorbeelden bedenken?

Het feest van de Kruisverheffing, 14 september

Keizerin Helena en keizer Constantijn met het H. Kruis (schilderij van Vasiliy Sazonov)Als je gaat bidden begin je altijd met het maken van een kruisteken. Wat betekent dit eigenlijk? En waarom maken gelovigen drie kruisjes voordat het evangelie gelezen wordt? Dit, en meer in deze kindercatechese.

Lees meer...

Een droevige en een blije mededeling

Kardinaal SimonisIn de kindercatechese van vandaag aandacht voor een droevige en een blije gebeurtenis. Verder vertellen we even niets. Behalve dat er een verhaal uit de bijbel genoemd wordt; misschien willen je ouders dat wel voor je voorlezen, of misschien kun je het zelf wel lezen in de (kinder)bijbel. Ga maar gauw kijken!

Paus Gregorius I

Gregorius I, geportretteerd door José de Ribrera.Paus Gregorius I was zo'n briljante man, dat hij later ook wel Gregorius de Grote werd genoemd. Zijn feestdag is 3 september. Wat is de relatie van Paus Gregorius met youtube? En waarom wordt hij vaak afgebeeld met een duif? Wat was zijn uitleg van Martha en Maria? Dit en meer kun je zien in deze kindercatechese.

De Heilige Augustinus

Sint AugustinusDeze kindercatechese gaat over een van de geleerdste en beroemdste heilige die er ooit geweest is in de geschiedenis, de Heilige Augustinus, kerkleraar van vroeger en nu. Op 28 augustus herdenken wij zijn sterfdag, en op 27 augustus herdenken we de sterfdag van zijn moeder, de Heilige Monica.

Lees meer...

Copyright © 2020 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.