Sint Benedictus

Sint BenedictusSint Benedictus, de patroonheilige van Europa, de heilige van 11 juli. Met een verwijzing naar een boek waarin beschreven staat wat de regel van Benedictus (bijna 1500 jaar oud!) voor de mensen van nu kan betekenen.

De heilige Benedictus (480-547) wordt algemeen beschouwd als vader van het kloosterleven in de Latijnse Kerk. Hij is vooral bekend vanwege de regel van Benedictus. Deze is in het hele kloosterleven een belangrijk uitgangspunt geworden, ook buiten de benedictijner kloosters. Het is een leven van het gemeenschappelijk delen van alle bezittingen. Centraal staat het werken voor de gemeenschap en spirituele verdieping. In 1964 verklaarde paus Paulus VI Benedictus tot patroonheilige van heel Europa.

Copyright © 2020 Zalige Titus Brandsma. Alle rechten voorbehouden.