Titus Leerhuis

Jan Peters is jezuïet en emeritus hoogleraar Arabisch en Islamologie aan de Radboud Universiteit en aan een universiteit in Beiroet.

Maandagavond 26 september komt hij spreken over:
“Vanuit welke inspiratie leefde en werkte Mohammed? Het verhaal van zijn roeping kan hiervoor een sleutel aanreiken.
En hoe wordt die inspiratie in de actuele islam nog herkend, door moslims en door christenen in onze eigen tijd?
Wat herkennen jezuieten als Frans van der Lugt, Paolo del Oglio en paus Franciscus in de inspiratie van de islam?”

Vanaf 19:45 gratis toegang en ontvangst met koffie/thee en koekjes;
van 20:00 tot 21:00 houdt de spreker een lezing;
dan 10 à 15 minuten koffie-/theepauze;
na de pauze tot 22:00 gelegenheid tot het stellen van vragen aan de spreker.

Jan Peters komt spreken in Titus Leerhuis, Bergstraat 17, 6701 AB Wageningen, Verrijzeniszaal.

Aankomende maandag 27 juni zal theoloog prof. Erik Borgman een lezing geven in onze parochie. Hij zal spreken over Paus Franciscus. Ingegaan wordt op de vraag wat paus Franciscus zo uniek maakt in zijn visie en optreden. De lezing vindt plaats in de Johannes de Doperkerk of in de daaraan grenzende Verrijzeniszaal (Bergstraat 17 in Wageningen). Inloop 19.45 uur. En we starten om 20.00 uur. Deze lezing is gratis en je hoeft je niet aan te melden van tevoren. Iedereen is welkom: neem gerust ook vrienden, familie of bekenden van buiten de parochie mee!

Het opiniemagazine Vrij Nederland selecteerde Borgman als een van de meest scherpzinnige denkers van Nederland, lezers van dagblad Trouw verkozen hem tot een van drie meest inspirerende theologen.

TitusLeerhuis.pngMaandag 23 mei a.s. zal het gloednieuwe Titus Leerhuis van start gaan met een eerste lezing over Titus Brandsma, gehouden door hoogleraar Peter Nissen. De lezing gaat over het leven van Titus Brandsma, zijn kracht en zijn zwakheden. Het vindt plaats in de Verrijzeniszaal van de Johannes de Doperkerk in Wageningen. Vanaf 19.45 uur is er koffie en om 20.00 uur start de lezing. De avond is open voor alle geïnteresseerden, kerkelijk of niet.

In juni zal Erik Borgman komen spreken. Zo hopen we met het Titus Leerhuis zo mogelijk iedere maand een interessante spreker uit te nodigen.

Komt u ook? 

Voor eventuele nadere informatie kan contact opgenomen worden met Hadewych Klaassen van de locatieraad Wageningen.